Rushly's Own'Z

Friday, 10 June 2011

Yamaha Electone EL-3

Welcome back...
Skung na citer psal keyboard yang pling jarang sy pegang...
Nie la die... 
Keyboard ni cousin punye... 
Skarang tgh train nak maen lagu Grenade..
Lagu tuh syiok buat sy btol2 nak blajar
Tp.. Takan 2/3 ari dah bleh complete lesson..
Urm ! Dah la cousin dok Shah Alam.. sy dok Ipoh..
Pergi pon cuti panjang je.. 
I wish i could buy it myself..
But we'll see.. 
kalau cukup duit nnt.... sy beli la... Thats all...
Yamaha Electone EL-3 nie sound dia 15 watt je kowt... I think so... 
Upper key dia ada 44 keys.. Lower 44 Keys.. pedal, 13 keys je..

The Hopeful Rushly

Budak Modern ?

Assalamualaikum semua....
Aish.... sejak kebelakangan sy stress je.... Tension2 gitu larh...
Akhirnye... sy dpt jugak tenangkan pikiran untuk update blog nie...
Sy terpikir la jgak... Budak2 zmn skarang bknnye ske kalau kte post bnda2 yg membosankn...
Maklumlah... bdak modern, pikiran pon modern... Tak mcm sy... modern tapi berpikiran
zaman 80/90 lagi.... Still JIWANG !

Hurm.... jiwang jiwang jiwang... Ramai dak pompuan skarang tak suke jiwang.. Kalau tak kerana jiwang... Nak buat ape lagi ntuk dptkan si dia ??
Yang paling penting... 60% drpd kaum wanita zaman skarang hanya pandang pada HARTA..
Bkn sy yang bt knyataan ni.. Tp dr org lain...
Lepas sekian lama sy pikir tentang tuh... Sy dpt kputusannye... Mmg btul byk yg pandang harta...
Malah... Kesopan santunan seorg wanita/gadis juga kian lesap.. Ada keayuan tetapi tiada kesopanan, buat ape ? ?

Sama juga pada pihak lelaki.. 60% memandang kepada kecantikan paras rupa, dan yg ehem2 tu.. (taw la bdak zmn skarang..) Sy mula menyedari semua ini selepas sy benar2 memahami kehidupan remaja.. Byk yang membuat perbuatan yg haram diluar sana tnpa pengetahuan ibu bapa..

Sekarang, siapa yang harus disalahkn ? Ibu bapa ? Guru ? Rakan ? Haa ! Yang harus dipersalahkan ialah diri sendiri.. Disini, semua hendaklah sedar... hanya 10% ibu bapa saja yang tidak menghiraukan anak2 mereka.. Tetapi... Sy yakin, diantara semua yg membaca... Ibu bapa anda pasti dr golongan 90% itu..
Sy sendiri sedar tentang ini kerana sy juga sedar, sy sama seperti budak2 diluar sana yg perangainye 20% tak dgr ckp ibu bapa..(1st time sy mengaku.. tapi dah berubh dah...)

Akhir sekali, sy ingin menasihatkan pada pembaca... Jika diri anda seorang yg Negative... Ubah la kepada Positive... Semoga hidup anda diberkati dan dirahmati oleh-Nya. Amin...

Sekian saja,
Assalamualaikum salam sejahtera..
Truth from Rushly

Monday, 6 June 2011

Gadis Misteri

Haa ! Harini na citer sal gadis misteri nie..
  1st time nampak dia kat sekolah.. Nama dia "Unknown".. Dia ni selalu buat orang khayal.. kadang2 sampai tersilap pandang.. Tapi.. Satu hari.. saya terserempak betul2 depan mata saya.. Gadis misteri ini tersenyum lalu menghilang..
   Selepas beberapa hari.. Bayangan si Gadis itu terus menghantui diri saya.. Kadang2 saya mimpi tentang dia.. Selang beberapa hari, saya diberitahu bahawa abang kepada si Gadis itu adalah teman sekolah saya.. Saya mencari abang untuk bertanya tentang Gadis itu..
   Malangnya tidak dapat saya bertemu dengan abang Gadis Misteri itu. Kerana abangnya sudah menjadi seorang yang sombong terhadap saya..
   Saya tidak tahu kenapa, sejak saya dihantui bayangan Gadis tu.. Semua kawan2 saya jarang melayan saya seperti selalu...

Anggaran Wajah Si Gadis Misteri

Friday, 3 June 2011

Tiap hari 12++ pagi

  1. Semua orang tido
  2. Kalau abg angkat on9, kacau dia...
  3. Kalau adik angkat on9, berkasih sayang dgndia..
  4. Dengar lagu
  5. Gi buat air kat blakang..
  6. Gigit wayar Earphone..
  7. Setiap 2 minit tengok handphone..
  8. Layan perasaan
  9. Cari kawan2 lama kat Facebook
  10. Menangis baca novel...
Tuh list tiap hari kol 12.00 ++ pagi...
Busan la.... Semua kawan tido awal ape kes ???

Thursday, 2 June 2011

Jumaat....

Harini hari jumaat.. Jumaat = Sembahyang Jumaat
 Busan la.. Selalunya hari Jumaat dan Sabtu merupakn hari yg pling sy ta ske..
Sebab2nye ialah..

  1. Panas
  2. Takde crite best
  3. Banyak pasal agama (Jumaat)
  4. Banyak crite ngarut (Sabtu)
Pastu time nak gi sembahyang, Panasnye.... Buat org letih....
Dah la.. Sampai sini je... Dah jam dah bila update pagi2

Nurul Jannah (2009 - 20--)

Tahun 2009 : Saya bersama Ibu kandung saya dan Ayah tiri saya. Adik Tiri 2 orang. Termasok saya 3 orang..
Tempat : Kg. Pengkalan Gate Lahat Timur
Peristiwa : 
  • Berkenalan dengan 3 orang gadis cute.. Nurul Jannah , Norazatul Azwa , dan Izzianti Syafiqah
  • Jatuh hati pada Azwa dan Izzianti
  • Bersama Azwa (walaupon tak lama)
Sekarang Azwa dan Izzianti saya jarang contact. Tinggal saya dengan Jannah !

Jannah :
  • Tak lupa pada kawan
  • Rapat dalam komunikasi walaupun tak dapat jumpe
  • Sentiasa buat saya senyum
  • Selalu teman saya kat Facebook
  • Jatuh hati kt Jannah.( dh lama dh ske.. but mlas na kasi tw. dia ad bf dh.. ap sy ksh.. yg p'tng sy ttp sygkn dia..)
Dah lama tak bersua muka... Rindu Jannah ! ! Tengok gmbr pun boleh la...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...