Rushly's Own'Z

Saturday, 30 April 2011

Ayat Jiwang 30/4/2011

Setelah sekian lama ku menunggu,
Kini ku telah menemui dirimu,
Alangkah syukurnya aku apabila dapat bertemu dgnmu,
Dulu aku tidak yakin hendak meluahkan isi hatiku,
Kini aku yakin,
Dan ingin berterus terang bahawa,
Aku Sangat Menyintai Dirimu !
=====================================
Ku dengar ada orang sebut namamu,
Tapi bila Ku paling ke belakang,
Ku sedar Ku sendirian ketika itu,
Kemudian Ku sedar itu adalah isi hatiku,
MemberitahuKu yang Aku Rindu PadaMu !
=====================================
Cinta???
Amat mahal takrifnya,
Itulah yang difitrahkan oleh,
Allah S.W.T kepada hambanya,
Cinta tertulis pada perkataan,
Tetapi gagal dilihat pada zahirnya,
Kerana cinta adalah tanggungjawab,
Dimana wujudnya kesetiaan,
Dan kejujuran di dalamnya,

Ingat pada yang satu,
Jujur pada yang merindu,
Dan rindulah pada yang menyayangimu,

Cinta takkan dapat,
Kalau tiada siapa yang memberi,
Tapi kalau mencari cinta,
Biarlah pada yang sudi,
Bukan pada yang simpati,
Kalau memberi,
Biarlah pada yang baik hati,
Bukan pada insan yang tidak berbudi,
Itulah cinta sejati !
====================================

Ideas From Rushly™

Dah lama cari, baru jumpe dia !

Alhamdulillah,
sekali lagi dapat aku tekan keyboard ni untuk blog aku..
Kali ni aku nak citer pasal sorang gurl ni,
Tahun 2009 yang lalu, aku tinggal seTaman dengan dia.
Aku and dia da couple waktu tuh.... Aku selalu call dia..
Hurm.... lepas tuh.... aku pindah ke Taman Rapat Setia.... ikot bapak aku...
Aku tak dpt contact dia pas tu.... 
Aku rindu dia!

Tapi... baru seminggu lalu, aku search nama dia... aku jumpa dia...
Alhamdulillah orang yang aku add kat Facebook tuh betul dia...
Argh! Rindu gila dekat dia... Harap aku dapat jumpa dia satu hari nanti... 
Amin!

Memory From Rushly

Sunday, 24 April 2011

Broken Heart Quotes

Don't Cry Over Someone
That Won't Cry Over You
No Girl Is Worth Your Tears
And When You Find The One That Is
He Won't Make You Cry
----------------------------------------------------------
If You Really Love Something Set It Free.
If It Comes Back It's Yours,
If Not It Wasn't Meant To Be
----------------------------------------------------------
Some Day You'll Cry For Me
Like I Cried For You,
Some Day You'll Miss Me
Like I Missed You,
Some Day You'll Need Me
Like I Needed You, 
---------------------------------------------------------
I heard someone whisper ur name, 
But when i turned around to c who it was,
I notice i was alone,
Then i realize it was my heart
Telling me that i miss u.
---------------------------------------------------------
If I get scared,
Would u hold me tight?
If I make a mistake,
Would u make it right?
If I build a fire,
Would u watch over the flame?
If I say i miss u,
Would u feel the same ?
---------------------------------------------------------

Ideas From The Broken Heart RUSHLY

Cinta Monyet ?

Orang kata, cinta monyet tak akan berkekalan. Memang itu lah hakikatnya. Seperti hubungan aku bersama Anis Nadhirah, baru sehari. Dah break, atas sebab ayahnya yang tidak merestui hubungan kami. 
Aku redha, ayah dia buat macam untuk kebaikan dia jugak.
Tapi kenapa si ayah ni susah nak paham perasaan aku? 
Betapa hancurnya hati aku, dulu Anis tinggalkan aku, sampai skarang tak hilang sakit. 
Tapi skarang, tambah lagi. Sekali lagi dia buat aku sakit.
Aku dah berjanji dengan ayah dia, aku takkan ganggu dia lagi.
 Dan sekarang, dengan janji itu. Aku tak akan ganggu dia lagi.
 Insya-Allah terbuka pintu hati ayah dia untuk terima aku SUATU HARI NANTI..
Apa salah aku?! Apa?!
Sakitnya hatiku takda sapa yang tau. Hanya Allah yang tahu.

Heart Broken RUSHLY
 Heart BROKEN

Saturday, 23 April 2011

Ayat Jiwang 24/4/2011

Setelah lama berkenalan,
Sudah mula hatiku terdetik menyintaimu,
Aku akan jujur kepadamu tentang perasaanku,
Selepas aku berfikir selama 30 minit
Satu ayat cinta kulafazkan
Sejak waktu itu
Ku berharap kau dapat menyintaiku
===============================
Sesekali ku melihat raut wajahmu,
Terkhayal diriku melihat kamu,
Perasaan Cinta dalam hatiku mula memanggil dirimu,
Dalam ku leka berkhayal,
Hatiku tersentak perasaan rindu,
Aku seperti tidak dapat bernafas apabila ketiadaanmu,
Aku sanggup lakukan apa saja untuk dapatkan kamu.
Aku cinta kamu !
===============================
Kau bagaikan udara,
Yang membantu aku untuk hidup di atas dunia,
Tanpamu aku lemah,
Pasti aku tak berdaya,
Kerna kau adalah CINTAKU..
===============================

Ideas From Rushly

Ciri-ciri perempuan IDAMAN

  • Mempunyai sifat lemah lembut dan sopan santun
  • Sentiasa menutup aurat
  • Percaya antara satu sama lain
  • Ada rasa malu bila bersama aku.. < Aish! ni yang sensitif ni...
  • Memakai tudung dan cermin mata
  • Ikhlas menerima aku..
  • Ikhlas juga menyintai aku..
  • Jujur dalam apa jua yang terjadi..
  • Berkongsi rahsia..
Harap perempuan macam ni masih ada dalam Zaman 2020 nanti..
Insya-Allah

Posted by Rushly

Ayat Jiwang 23/4/2011

So many people in this world,
but we can only fall for a person.
Ever.
====================================
Dalam diam-diam,
Ku melihat matamu,
Terasa bahang cintaku makin membara,
Apakah harus ku menanyamu tentang perasaan ini?
Aku telah jatuh cinta padamu,
Haruskah ku bertemu denganmu?
=====================================
Pertama kali ku melihat dirimu,
Terpaut hatiku apabila melihat kau tersenyum,
Aku berharap engkau menerima ku,
Kerna aku bersedia menyintai mu.
=====================================
Bunga Mawar putih melambangkan keayuan dan kesucian seseorang gadis,
Bunga Mawar merah keputihan melambangkan cinta yang diberikan adalah tulus,
Bunga Mawar merah melambangkan kesetiaan CINTA yang dituju.
======================================
Ku masih menunggu sehingga kau putus dengan kekasihmu,
Aku takkan mengganggu kau dengan kekasihmu,
Ku kan sentiasa disini menanti dirimu,
Ku berharap kau dapat menyintaiku apabila kau sudah tidak bersama kekasihmu.
=======================================
Aku malu untuk bertemu denganmu,
Tetapi aku tidak malu untuk terus menyintaimu walaupun kau sudah berpunya,
Aku tetap disini dengan harapan yang tinggi,
Tetapi aku sangat cemburu bila melihat dirimu bersama orang lain,
Aku ingin kau tahu,
Bahawa aku sudah mula menyukai dirimu,
Sejak kali pertama kita bersua muka,
Janganlah kau menghampakan diriku
=======================================


Ideas from Rushly

Friday, 22 April 2011

Pengenalan

Assalamualaikum,
  So, from the beginning.. Aq nak gitaw korang la.. Aq pernah buat blog, tapi rasa macam ada yang tak kena. And skarang, aq buat blog baru, kalau ada apa2 yang kurang.. Bagitau aq, nanti aq edit untuk kesenangan korang.
  Blog ni mungkin aq akan post everyday atau everyweek.. Blog akan aq cerita tentang apa yang terjadi dalam harian aq.. Hoho, ayat kencang...
  Mungkin aq akan letak Chatbox, so semua leh chat2.. Tapi aq nak tunggu ramai orang follow, baru aq letak.
  Okey arh, jam skarang menunjukkan kol 5.04 AM, aq nak tido dulu.. Esok aq sambung  upgrade blog..
Selamat Pagi Semua !
Posted by Rushly

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...